Free cookie consent management tool by TermsFeed
Comenzi la:   policarbonat 0799 299 431  \  contact@policarbonat.ro \  Orar: L-V: 9-16

Sfaturi Utile de Prelucrare si Montare a Policarbonatului

21/06/2022
Sfaturi Utile de Prelucrare si Montare a Policarbonatului
Policarbonatul a devenit un material foarte utilizat in domeniul constructiilor si nu numai. Datorita beneficiilor oferite si usurintei de manevrare, policarbonatul se poate folosi cu succes in proiectele casnice si de bricolaj. Cu toate acestea, pentru realizarea unui proiect reusit, este important sa tii cont de cateva sfaturi utile in ceea ce priveste prelucrarea si montarea policarbonatului.
 

Prelucrarea


Taierea colilor de policarbont se poate realiza cu instrumente comune de taiere precum cuttere sau circulare. In cazul in care nu detii panze special create pentru taierea plasticului, se pot folosi si panze pentru fier, insa cu dintii mici.

Pentru a nu compromite procesul de taiere a placilor de policarbonat, sunt necesare cateva masuri de precautie:
  • Placile trebuie tinute in asa fel incat vibratiile sa nu afecteze procesul de taiere;
  • Filmul de protectie solara trebuie lasat pe placi pana cand acestea sunt montatea. In acest fel sunt prevenite zgarieturile si evitate dubiile cu privire la partea protejata impotriva radiatiilor UV;
  • Folia transparenta prezenta pe colile standard trebuie indepartata cand acestea urmeaza sa fie taiate. Aceasta are rolul de a mentine peretii interior departe de praful prezent in depozite si ateliere.
In ceea ce priveste perforarea policarbonatului, orice gaura realizata in colile de policarbonat trebuie facuta cu un burghiu adecvat.

Inainte de a trece la montarea policarbonatului, este necesara utilizarea unei benzi adezive de aluminiu pentru a inchide capetele colilor cu scopul de a mentine peretii interiori curati de-a lungul timpului. Dupa ce capetele colilor au fost inchise cu banda adeziva din aluminiu,  este nevoie de inserarea unui profil din aluminiu  pentru a proteja aceasta banda de expunerea directa la conditiile atmosferice si pentru a preveni condensul.
 

Montarea


Montarea corecta a placilor asigura obtinerea unor rezultate extrem de bune in timp.  Tocmai din acest motiv este important sa fie respectate urmatoarele conditii:
  • Este necesara montarea colilor pe suporti care sa confere o sustinere adecvata;
  • Montarea placilor de policarbonat se realizeaza cu partea protejata UV la exterior - aceasta parte este marcata pe folia de protectie. Folia nu este rezistenta la radiatii UV tocmai din acest motiv se recomanda indepartarea ei in maxim 48 de ore dupa ce produsul finit a fost expus;
  • Orientarea placii se face cu nervurile paralele cu directia de curgere a apei;
  • Nu sunt recomandate fixarile rigide si este necesar sa se lase un spatiu care sa permita dilatarea terminca in functie de temperatura mediului inconjurator;
  • Fixarea placilor de policarbonat celular se face pe reazeme cu latime de minim 5cm.
  • In ceea ce priveste imbinarea, fixarea si etanseizarea colilor de policarbonat, este recomandata folosirea unui profil presor din aluminiu anodizat alaturi de garniturile din EPDM.
  • Pentru imbinarea placilor in directia de curgere a apei se poate folosi in regim de bricolaj un profil H de imbinare.




Se incarca ...

Reincarcare


Se incarca ...

Reincarcare


Se incarca ...

Reincarcare
Nu v-am putut reconecta la Server. Va rugam accesati butonul Reincarcare. Reincarcare 🗙